Scoala altfel, excursii, tabere, mini tabere 2020 Maramures                                                                                                                     

Desfasurarea programului:

Ziua 1: Intalnire cu insotitorul de grup la o ora stabilita in functie de programul ales. Dupa ce am facut prezenta ne indreptam spre tinutul Maramuresului istoric pentru a avea parte de amintiri de neuitat. Pe la jumatatea traseului parcurs vom face un popas in Gura Humorului pentru a vizita manastirea Voronet si muzeul oului. Ne vom continua expeditia si in jurul orei 18 vom ajunge in Maramures, intampinati de catre gazdele noastre cu gogoase calde pregatite cu drag pentru oaspetii nostrii. Ne vom caza in camere cu 2,3 si 4 locuri, camere cu baie proprie, suite cu baie proprie. Seara vom servi bucate alese pregatite de catre bucatarese de seama. Dupa cina si un drum cu autocarul, somnul va fi foarte dulce. :)

Ziua 2:  Buna dimineata Maramures! Ne trezim in jurul orei 7.45, ne facem tabieturile de dimineata si ne pregatim pentru micul dejun in regim bufet suedez ce va incepe pe la 8.30. Dupa micul dejun la ora 9.30 ne intalnim cu totii in parcarea pensiunii pentru a face prezenta si a ne pregati pentru o noua expeditie. Primul popas va in orasul Dragomiresti si vom vizita muzeul Tarancii romane singurul de acest fel din intreaga tara. Doamna Maria, gazda muzeului ne va prezenta muzeul, ne face demonstratii de tesut, ne va fascina cu povestile istorile ale maramuresenilor. Ne vom lua ramas bun de la doamna Maria cu promisiunea ca ne vom revedea si vom continua expeditia inspre o populara manastire din localitatea ce ii poarta numele, manastirea Barsana, un loc cu o incarcatura spirituala deosebita, bisericute dintre cele mai vechi din Europa cu o arhitectura impresionanta, vom face cele mai frumoase poze. Dupa ce vom parasi Barsana, ne vom indrepta catre Sapanta si ne vom delecta si amuza totodata cu micile povestioare haioase scrise pe crucile de un albastru frumos. La iesirea din Cimitirul Vesel vom putea fie sa servim masa la un restaurant sau sa ne mancam mancarea pregatita la pachet. Dupa aceasta, vom vizita Manastirea Sapanta-Peri, un asezamant deosebit, cu o manastire inscrisa in patrimoniul Unesco. Ne intoarcem inspre noua noastra casa si inainte de a ajunge vom poposi in Sacel pentru a-l vizita pe mesterul Grigore Tulean, mester sculptor popular ce ne va incanta cu povestiorele istorice si totodata ne va face demonstratii de sculptura in lemn. Ne vom lua ramas bun de la acesta, placut impresionati. Seara vom servi o cina gustoasa, ne vom odihni putin si ne vom pregati pentru o seara de distractie. Vom participa cu totii la o mini discoteca unde vom canta si vom dansa cu totii.

Ziua 3: Ne incepem ziua pe la ora 7.00, dupa care ne facem tabieturile matinale si ne pregatim pentru micul dejun bufet suedez servit la ora 7.45 La ora 8.20 ne intalnim in parcarea pensiunii, vom face prezenta si ne vom continua noua expeditie catre depoul Mocanitei, un tren cu aburi de traditie ce ne va fascina pe intreaga calatorie. Calatoria incepe la ora 9.00, pe la ora 12 ajunge la capatul de linie unde se face un popas, se poate comanda mancare si bauturi calde sau reci, se poate manca mancarea din pachet, se viziteaza un muzeu istoric, si se va reintoarce in depou la ora 14.30. Dupa un alt set de amintiri si poze ne vom indrepta pasii catre Manastirea Moisei, o manastire veche, de traditie cu o mare insemnatate pentru morosenii de pretutindeni. Poarta Hramul adormirii Maicii Domnului si an de an este vizitata de mii de pelerini. Seara vom servi o cina delicioasa dupa care ne vom pregati pentru o lectie de tors manual. Demonstratia va fi facuta de catre o moronsanca imbracata in straie traditionale si doritorii vor putea invata arta rasucirii firului de lana.

Ziua 4:  Ne trezim la ora 8 si dupa ce ne facem tabieturile matinale de indreptam catre restaurantul pensiunii unde vom servi micul dejun bufet suedez incepand cu ora 8.45. Dupa micul dejun, imbracati adecvat de munte, vom incepe o noua expeditie ce ne va purta pasii catre Izvorul albastru al Izei. Locul de unde izvoraste popularul rau Iza, cantat in mai toate piesele traditionale maramuresene. Peisajul de o parte si de alta catre destinatie este unul fermecator, traseul este de dificultate medie iar locul pe care il vom vizita este de neuitat. Pranzul se va servi in aer curat de munte. Dupa intoarcere vom avea o ora timp liber pentru odihna. In jurul orei 15.00 ne vom intalni cu totii in parcarea pensiunii si vom face prezenta. Ne vom pregati pentru Atelierul de painici. Cu totii ne vom spala si dezinfecta pe maini si vom participa la modelarea de painici sau colacei dupa care seara ii vom servi. Este un atelier foarte distractiv. Seara dupa cina, ne vom pregati pentru a canta in jurul focului de tabara.  Vom participa cu totii in a aduna vreascuri pentru foc, va fi foarte distractiv.

Ziua 5: Ne trezim la ora 7.00 si dupa ce ne facem tabieturile matinale, ne ducem bagajele la autocar si ne pregatim pentru micul dejun bufet suedez ce incepe la ora 8.00. Ne luam ramas bun de la casa noastra din Maramures si ne indreptam catre Borsa pentru o noua expeditie pe munte, vizitarea Cascadei Cailor. Urcarea si coborarea se face cu telescaunul iar peisajele de-alungul expeditiei garanteaza instantanee de neuitat. Dupa acest obiectiv ne indreptam bucurosi catre casa noastra, cu promisiunea ca vom reveni.
Optional se pot adauga zile in plus pentru ateliere sau vizite la ateliere, programului atasat.

Pret pentru 5 zile-4 nopti
Cazare+3mese/zi+ateliere+foc de tabara+ghid+transport dus-intors 850 lei/persoana

Pret pentru 4zile-3nopti
Cazare+3mese/zi+ateliere+foc de tabara+ghid+transport dus-intors 650lei/persoana

Pret pentru 3zile-2nopti
Cazare+3mese/zi+ateliere+foc de tabara+ghid+transport dus-intors 470lei/persoana

Intrarile la obiective se achita separat de catre fiecare persoana in parte.
Se acorda 1 gratuitate la un grup de 10 platitori 
Pretul este calculat pentru 900 de km.
Mai multe informatii, telefonic sau pe e-mail.

                                                                 Va asteptam cu drag!


Contact: Ilie Burnar Tel 0757 331 073 sau
               Elena Burnar 0747 340 700
             



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Excursie 4 zile Maramures